ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 105 разів порушили режим тиші на Донбасі

З боку шахти Абакумова сепаратисти обстріляли селище Гостре з артилерії

За добу бойовики 105 разів порушили режим тиші на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Проросійські бойовики продовжують обстрілювати позиції сил антитерористичної операції на Донбасі, використовуючи практично всі види озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Так, учора, 30 липня, з 18:00 і до півночі бойовики 46 разів порушили режим припинення вогню. О 18:00 з БМП і о 19:15 зі 120-міліметрового міномета обстріляно позиції українських військових біля Опитного Донецької області. У цьому самому секторі терористи близько 20:00 з боку Донецька били зі 122-міліметрової артилерії по позиціях бійців АТО в районі Водяного, зі 152-міліметрової артилерії - по Яснобродівці. З 22:00 і майже до півночі по опорному пункту в Мар'їнці окупанти били з танка.

На Артемівському напрямку зі 122-міліметрової артилерії, БМП і мінометів калібру 120 мм сепаратисти обстрілювали сили АТО в селищі Луганське.

На Луганському напрямку близько 22:00 двічі під вогонь 120-міліметрових мінометів потрапила Станиця Луганська.

"Черговим підтвердженням безпринципності бойовиків став учорашній обстріл мирного селища Гостре. О 20:25 з боку шахти Абакумова зі 152-міліметрової артилерії найманці били по населеному пункту, наражаючи на небезпеку насамперед мирне населення", - зазначають у прес-центрі.

Загалом за добу бойовики 105 разів порушили режим тиші. 10 разів злочинці використовували артилерію, 28 - міномети, 7 - танки і БМП, 65 разів - стрілецьку зброю і гранатомети. Після півночі 31 липня терористи продовжили збройні провокації, використовуючи в основному стрілецьку зброю.

Нагадаємо, бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО з озброєння, яке слід відвести від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram