ГоловнаСуспільствоВійна

Пайєтт: загроза нападу бойовиків на Маріуполь зберігається

"В України є суверенне право залишатися на своїй території".

Пайєтт: загроза нападу бойовиків на Маріуполь зберігається
Фото: www.dyvys.in

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що загроза нападу проросійських бойовиків на Маріуполь зберігається.

Про це він заявив під час телефонного брифінгу для журналістів, передає РБК-Україна.

"Усе, що ми бачили, включаючи гібридні російсько-сепаратистські навчання, включаючи постачання обладнання та навчання, дає підстави припускати, що Кремль і сепаратисти зберігають можливості для продовження спроб захопити території, коли це вирішить Кремль", - заявив Пайєтт.

За його словами, хоча США і вважають, що в конфлікту в Україні немає військового вирішення, в України є суверенне право залишатися на своїй території.

"У цьому полягає логіка нашої допомоги в галузі забезпечення безпеки, яка досягла $245 млн дол.", - сказав американський дипломат. Раніше він уточнював, що гроші йшли на фінансування навчань, обладнання та медичну допомогу.

На цьому ж брифінгу виступив також посол ЄС в Україні Ян Томбінський. Він розповів, що був у Маріуполі два місяці тому, спілкувався з місцевими жителями. За його словами, місто перебувало під великим психологічним тиском. Томбінський також вважає, що Маріуполь "може стати метою операції, якої ніхто не хоче".

Нагадаємо, за дорученням Президента для посилення оборони Маріуполя на бойове чергування заступили підрозділи морської піхоти. Підрозділи "чорних беретів" повністю укомплектовані особовим складом, озброєнням і технікою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram