ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні АТО загинув один військовий

12 бійців отримали поранення

За добу в зоні АТО загинув один військовий
Фото: www.mil.gov.ua

За минулу добу унаслідок бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, 12 отримали поранення.

Про це повідомляється у зведеннях інформцентру РНБО.

Вчорашній день характеризувався подальшим загостренням ситуації на фронті. Зростає частка обстрілів позицій сил АТО з важкого озброєння - вперше за останні 5 тижнів було зафіксовано застосування реактивних установок "Град" з боку бойовиків.

На Луганському напрямку тривають мінометні, артилерійські і навіть танкові обстріли позицій військових біля Станиці Луганської та Щастя. Противник підтягнув до лінії зіткнення значну кількість важкого озброєння і відкриває вогонь у темний час доби. Унаслідок ворожих обстрілів ТЕС у м. Щастя частково зупинила свою роботу. Також поновилися бої на північ від Бахмутськой траси. У районі с. Кряківка Новоайдарського району бійці сил АТО відбили напад ворожої ДРГ, яка переправилася через Сіверський Донець. Також зафіксовано кілька озброєних провокацій супротивника поблизу Кримського.

На Донецькому напрямку основними точками напруженості на фронті залишаються передові позиції біля Світлодарська, периметр окупованої Горлівки, утримувані рубежі на захід від Донецька. Противник далі тримає важке озброєння на передовій і щодня його використовує. Вночі під ворожим вогнем зі 152-мм гармат виявилися житлові квартали Світлодарська. З Горлівки і селища Гольмівський противник обстріляв з танків і великокаліберних знарядь позиції сил АТО на південь від с. Миколаївка Друга.

На ділянці фронту від Авдіївки до Мар'їнки бойові дії велися в цілодобовому режимі. Найскладніша ситуація - біля Донецької об'їзної дороги, де позиції військових і мирні будинки тричі обстріляли з "Градів". Вогонь вівся безпосередньо з Донецька. Бойовики систематично використовують танки й артилерію.

На ділянці фронту від Мар'їнки до Волновахи перемир'я зберігається.

На Маріупольському напрямку бойові дії розгорнулися на схід від окупованого райцентру Тельманове. Зокрема, вчора вранці противник провів артилерійський обстріл військових біля Старогнатівки і мінометний обстріл позицій сил АТО біля Гранітного. Вогонь вівся зі східного напрямку і відстані до 5 км.

Вже ввечері бойовики двічі відкривали вогонь в районі Чермалика з протилежного боку Павлопольського водосховища.

Також зафіксовано цинічне порушення Мінських домовленостей з боку НЗФ у Широкиному: бойовики обстріляли місію ОБСЄ. Поранено спостерігача місії. Йому оперативно надали медичну допомогу.

Нагадаємо, російсько-терористичні війська за минулу добу, 27 липня, здійснили 82 обстріли сил АТО і п'ятьох мирних населених пунктів. Противник 12 разів застосовував 152- і 122-мм артилерію, 26 разів - міномети, тричі - "Гради", 6 разів - танки, повідомив раніше прес-центр АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram