ГоловнаСуспільствоВійна

Голова патруля ОБСЄ постраждав у Широкиному

Поранений отримав струс мозку і забій правої ноги.

Голова патруля ОБСЄ постраждав у Широкиному
Миссия ОБСЕ в Широкино

Старший патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні отримав травму в Широкиному.

Інцидент стався в понеділок, 27 липня, йдеться у звіті місії. Співробітники СММ у двох машинах об 11:15 прибули до Широкиного Донецької області, де встановили два спостережні пункти.

У селі спостерігачі почули перестрілку: стріляли з автоматичного гранатомета з північного сходу, зі стрілецької зброї - з північного заходу і півдня. Співробітники місії припускають, що позиції, з яких робили постріли, розташовані приблизно за 200-300 метрів від них. Близько 12:30 спостерігачі почули постріли зі снайперської зброї, що лунали з півдня. Після цього старший патруля по радіозв'язку наказав негайно відійти.

У цей момент спостерігачі побачили трьох чоловіків за будівлею, що за 50 метрів від позиції СММ. З боку чоловіків пролунав постріл із гвинтівки. Через кілька секунд за 5 метрів від старшого патруля стався вибух, який збив його з ніг. Керівника патруля вдарило шматками бетону, вони також розкололи його шолом. Через кілька хвилин після події спостерігачі залишили Широкине. Пораненого доправили в лікарню Маріуполя, він отримав струс мозку та забій правої ноги.

Нагадаємо, селище Широкине під Маріуполем має зазнати демілітаризації. Його повинна взяти під контроль місія ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram