ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО перерахував гарячі точки на Донбасі

В основному бойовики стріляють уночі.

Штаб АТО перерахував гарячі точки на Донбасі
Углегорская ТЭС после обстрела
Фото: www.facebook.com/ato.news

Протягом 27 липня ситуація на лінії зіткнення в зоні АТО залишалася неспокійною.

З опівночі до 6.00 було зафіксовано рекордну кількість порушень Мінських домовленостей з боку бойовиків.

Тривають обстріли мирних населених пунктів. Так, з 152-мм артилерії, починаючи з 1:00, був обстріляний Світлодарськ. З 1:10 протягом півгодини місто Щастя зазнало обстрілу з танка з боку Веселої Гори. З 2:15 з боку Донецька і Спартака стріляли по Опитному. Протягом трьох годин бойовики обстрілювали Опитне з РСЗО БМ-21 "Град", танків і 120-мм мінометів.

Також з РСЗО БМ-21 "Град" о 2:30 з боку Донецька і з 4:15 зі Спартака були обстріляні позиції військових поблизу н.п. Водяне. З 2:20 більше години з "Градів", танків, 122-мм гаубиць і 120-мм мінометів бойовики обстрілювали позиції сил АТО поблизу Опитного.

Також з 152- і 122-мм артилерії, 120-мм мінометів проросійські бандформування стріляли по н.п. Майорськ, Щастя, Опитне, Піски, Водяне, Станиця Луганська, Первомайське, Миколаївка, Гранітне, Старогнатівка. З танків стріляли по околицях Опитного і Красногорівки.

О 15:00 поблизу села Кряківка (Новоайдарський район Луганської області) бійці сил АТО виявили диверсійно-розвідувальну групу супротивника. В результаті півгодинного бойового зіткнення ворог відступив.

З 7:00 до 18.30 російсько-терористичні війська вели обстріли позицій сил АТО переважно зі стрілецької зброї і мінометів. Це сталося поблизу н.п. Кірове, Опитне, Щастя, Кримське, Майорськ.

"Російські окупанти в основному припиняють потужні обстріли сил АТО і мирних населених пунктів саме в світлий час доби. Адже вночі спостерігачам СММ ОБСЄ та СЦКК складно відразу визначити напрямки обстрілів позицій сил АТО з боку бойовиків. Крім цього, під покровом ночі окупантам легше бігти з місць злочину", - додали в прес-центрі АТО.

Нагадаємо, в ніч на понеділок бойовики обстріляли Авдіївку. Загинула мирна мешканка, пошкоджено Авдіївський коксохім.

Сьогодні вночі потрапила під обстріл і Вуглегірська ТЕС, що призвело до зупинки всіх трьох енергоблоків. Відключення ТЕС створило кризову ситуацію в українській енергосистемі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram