ГоловнаСуспільствоВійна

Статус учасника бойових дій отримали понад 39 тис. правоохоронців

Серед них працівники міліції, Нацгвардія, Держприкордонслужба і ГСЧС

Статус учасника бойових дій отримали понад 39 тис. правоохоронців, серед яких понад 16 тис. співробітників міліції і понад 13600 бійців Національної гвардії України. Про це йдеться в повідомленні МВС України.

"Станом на 24 липня після розгляду відповідними комісіями матеріалів про визнання учасниками бойових дій було прийнято рішення про надання статусу учасника бойових дій 39 тис. 41 працівнику органів внутрішніх справ, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій", - наголошується в повідомленні .

Серед них -16145 працівників міліції та 13 667 військовослужбовців НГУ. Також статус учасника бойових дій отримали 8892 працівники Держприкордонслужби та 337 працівників ДСНС.

Нагадаємо, бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. За цей час, за оцінками ООН, тут загинули понад 6500 осіб. Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Однак бої в Донбасі тривають, сторони звинувачують в порушенні перемир'я один одного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram