ГоловнаСуспільствоВійна

На Маріупольському напрямку вперше за півроку не велися бої

Ситуація поблизу Донецька не поліпшується.

На Маріупольському напрямку вперше за півроку не велися бої
Фото: Макс Левин

На Маріупольському напрямку  в четвер бойові дії не велися - вперше з дня укладення Мінських домовленостей 5,5 місяця тому.

Про це повідомляється в зведеннях штабу АТО за 24 липня.

Загалом же за минулу добу спостерігалася певна деескалація ситуації.

"Незважаючи на все ще велику кількість ворожих обстрілів і провокацій, фактів застосування важкого озброєння з боку НВФ (незаконних збройних формувань, - ред.) відчутно менше", - сказано в повідомленні.

На Луганському напрямку вчора бойові дії велися в районі Станиці Луганської. Зокрема, вранці через Сіверський Донець переправилася ворожа ДРГ і вступила в бій із силами АТО в районі с. Сизе. Атаку військові відбили. Також уранці і ввечері бойовики провели обстріл самої Станиці Луганської. Внаслідок вогню з гранатометів і стрілецької зброї місцевий житель отримав поранення. Також короткочасна збройна провокація НВФ сталася південніше від Трьохізбенки - бойовики стріляли з протилежного боку Сіверського Дінця. На ділянці від Кримського до Попасної ворожих провокацій не зафіксовано.

На Донецькому напрямку тривають перестрілки в районі Горлівки і Світлодарська. Зокрема, противник стріляв з 120-мм мінометів. Ці міномети розгорнуті північніше від Вуглегірська і в самій Горлівці. Жодного епізоду використання ствольної і реактивної артилерії з боку НВФ на цій ділянці не було.

У районі Донецька ситуація не покращується – бойові дії на ділянці фронту між Авдіївкою та Мар'їнкою тривають безперервно. Зокрема, противник підтягнув до Олександрівки значні сили, у тому числі важке озброєння, тому ворожі обстріли військових у Мар'їнці посилилися. Крім цього, під артилерійський обстріл бойовиків потрапили позиції сили АТО за селом Березове, яке знаходиться на стратегічній автотрасі Донецьк - Маріуполь.

У районі селища Степове Волноваського району Донецької області збито ворожий безпілотник, який проводив фотозйомку техніки і переміщень підрозділів ЗСУ. Всього вчора в зоні АТО було зафіксовано 8 польотів ворожих безпілотників.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні антитерористичної операції на Донбасі загинув один військовослужбовець, ще троє отримали поранення. Боєць 128-ї бригади ЗСУ загинув у Станиці Луганській через обстріл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram