ГоловнаСуспільствоПодії

Біля мерії Києва відбувся мовчазний пікет на підтримку побитої активістки

Захисниці парку "Кіото" проломили голову

Сьогодні під стінами КМДА зібралися активісти у зв'язку зі звірячим побиттям активістки Валентини Макарової, відомої як захисниця парку Кіото. Учасники мовчазного пікету тримали в руках фотографії постраждалої, яка у важкому стані перебуває зараз у лікарні.

Слід зазначити, що присутні не проголошували жодних політичних гасел і не висувають жодних політичних вимог.

Активістів прибув підтримати нардеп Борислав Береза. Скориставшись правом народного депутата бути присутнім на сесії міської ради, парламентар зажадав від депутатів Київради негайно внести до порядку денного питання про скандальне будівництво у парку Кіото, проти якого, в тому числі, виступала Валентина Макарова. Береза закликав також розірвати договори оренди і за іншими проблемними будівництвами, зокрема, на інженерних мережах ядерного реактора на пр.Науки 42А і на Миколаївській Слобідці.

"Зупиніть кровопролиття у Києві. Не треба тут нового Мукачевого. Не треба інших ситуацій. Ви в цьому зацікавлені так само, як і я. Ми живемо в цьому місті. Київ має бути спокійним. Зупиніть ті забудови, за які реально йде бійка. Ллється кров. Вбивати громадських активістів на вулиці Києва - неприпустимо. Є рішення, за яке ви можете проголосувати. Я звертаюся до вас незалежно від того, яку фракцію ви представляєте. Проголосуйте як єдиний організм і допоможіть киянам. Це - завдання із захисту Києва", - закликав депутатів Береза.

Нагадаємо, ввечері 21 липня невідомі напали на Макарову у парковій зоні на пр. Жукова. Раніше на адресу активісток надходили неодноразові погрози, а також влаштували підпал автомобіля. Унаслідок замаху в активістки проломлена лобова кістка, є переломи носа, ребра і утворилися великі гематоми. Життя жінці врятувала собака, в яку нападник вистрелив двічі, а потім почав бити жінку рукояткою зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram