ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві перейменують вулиці Артема, Горького і проспект 40-річчя Жовтня

У рамках декомунізації планують перейменувати ще 12 вулиць

У Києві перейменують вулиці Артема, Горького і проспект 40-річчя Жовтня
Фото: news.bigmir.net

Комісія Київської міської ради з питань культури і туризму підтримала перейменування ще 12 вулиць, однієї площі, провулка та проспекту.

Про це повідомляє офіційний сайт Київської міської ради.

Так, у Шевченківському районі пропонується перейменувати: вул.Артема - у вул.Січових Стрільців, Чапаєва - на В'ячеслава Липинського, Юрія Коцюбинського - на Володимира Винниченка, провулок Чеслава Бєлінського - на Алли Горської.

Вулицю Щорса у Печерському районі пропонується перейменувати на Євгена Коновальця; вул. Горького у Солом'янському районі - на Анатолія Лупиноса, у Дарницькому районі - на Кирила Осьмака; вул.Шліхтера у Дніпровському районі - на Віфлеємську, вул.Крупської у Дарницькому районі - на Павла Чубинського, вул.Леніна у Деснянському районі - на Копільщанську, вул. Металістів у Солом'янському районі - на Михайла Брайчевського.

У Святошинському районі вул.Кириленка пропонують присвоїти ім'я Олексія Береста, вул.Ленінську перейменувати у Петра Дорошенка; у Голосіївському районі площу Дзержинського перейменувати в Либідську, проспект 40-річчя Жовтня - у Голосіївський.

Пропозиції з перейменування вже пройшли громадські обговорення, їх підтримала постійна комісія Київради з питань найменувань. Їх ще має узгодити комісія з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Нагадаємо, раніше в КМДА повідомили про плани перейменувати вісім столичних вулиць і повернути історичні назви ще дев'ятьох. Так, зокрема, Ленінградську площу пропонують перейменувати на Дарницьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram