ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни заявляють про наплив солдатів біля кордону з Україною

На військовій базі Кузьмінка, де раніше було тихо, тепер повно солдатів і військової техніки, повідомляють місцеві жителі.

Росіяни заявляють про наплив солдатів біля кордону з Україною
Фото: EPA/UPG

Російські селяни, які живуть біля кордону з Україною, розповідають про наплив військових із далеких регіонів РФ, через яких зростає злочинність.

Журналіст New York Times нагадав, що вже рік великий контингент військових Росії розтягнувся вздовж східного кордону України, повідомляє ZN.

За його словами, пропаганді Кремля вдається заплутати далеких дипломатів США і ЄС щодо відсутності російських військ в Україні, проте в прикордонних російських селищах ці байки просто смішні і видаються очевидною брехнею.

"Кремль запевняє, що нібито він проводить навчання в прикордонній зоні і час від часу оголошує відведення військ. Але російські селяни, які живуть поруч з кордоном України, вже звикли до великого напливу солдатів", - пишуть у New York Times.

"Невелике село Головінка перетворилося на епіцентр бойових дій. На військовій базі Кузьмінка неподалік раніше було порожньо і тихо. Але тепер тут повно солдатів і військової техніки", - йдеться у статті.

За словами місцевих жителів, в Кузьмінці зараз базуються десятки тисяч солдатів. Селяни бачать у цьому певну вигоду. Приміром, Володимир недавно відкрив кіоск із курчатами гриль і радіє виручці коштом солдатів. Тоді як рівень злочинності з приходом російських солдатів теж виріс.

"Є навіть повідомлення про стрілянину з гранатомета в барах. Кількість злочинів у Ростовській області зросла на 24%", - пише журналіст New York Times.

Він зазначає, що російсько-український кордон у цьому місці став "дірявим" і російські війська безперешкодно перетинають його, потрапляючи на окуповані проросійськими терористами й армією Росії території Донецької та Луганської областей.

"Коли ми нещодавно там були, всього за кілька годин повз пройшли близько дюжини солдатів із монголоїдними рисами обличчя, що характерно для деяких етносів Сибіру. Також солдатів з такими рисами бачили в боях на боці бойовиків на сході України. У мирний час по обидва боки російсько-українського кордону навряд чи можна було зустріти солдатів із монголоїдною зовнішністю", - йдеться в статті.

Голова спостережної місії ОБСЄ Поль Пікар розповів, що, за даними спостерігачів, з 1 вересня минулого року до 1 липня 2015 року український кордон перетнули понад 20 тис. осіб у військовій формі, які прямували в Донецьку і Луганську області.

Нагадаємо, 12 липня Президент України Петро Порошенко заявив, що вздовж українсько-російського кордону з боку Росії зараз розміщено рекордну кількість російських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram