ГоловнаСуспільствоПодії

Міліціонери виявили "розтяжку" у підвалі житлового будинку у Львові

З будівлі евакуювали 40 осіб

Міліціонери виявили "розтяжку" у підвалі житлового будинку у Львові
Фото: mvs.gov.ua

У Львові правоохоронці виявили в підвалі одного з будинків "розтяжку" і боєприпаси.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

"Близько 12:00 надійшло повідомлення від невстановленої особи про те, що в одному з будинків на вулиці Шевченка у Львові "розкрито" кілька підвалів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру та інші служби", - йдеться у повідомленні.

За попередніми висновками, розтяжка була приєднана до навчально-імітаційної гранати Ф-1.

Фото: mvs.gov.ua

"У підвалі міліціонери виявили двері без замка і, коли спробували їх відкрити, почули гучний хлопок. Відкривши двері, правоохоронці побачили в приміщенні "розтяжку". На місце події негайно виїхали вибухотехніки, слідчо-оперативна група та інші фахівці", - розповів заступник начальника Львівського міськуправління міліції майор Олександр Костенюк.

З будинку евакуювали 40 осіб, після чого вибухотехніки знешкодили "розтяжку". Також у підвалі міліціонери знайшли і направили на експертизу боєприпаси, зокрема міну і патрони різного калібру, а також предмет, схожий на гранату.

Фото: mvs.gov.ua

"За попередніми даними, розтяжка була приєднана до навчально-імітаційної гранати Ф-1. Зараз тривають слідчі дії, вирішується питання про відкриття кримінального провадження", - зазначив Костенюк.

Нагадаємо, вранці 14 липня у Львові з інтервалом приблизно в годину прогриміли вибухи у двох дільничних пунктах міліції Шевченківського району. Від вибухів постраждали двоє міліціонерів. Обох правоохоронців ушпиталили у важкому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram