ГоловнаСуспільствоОсвіта

Заощаджені на зарплатах депутатів гроші підуть на підручники для шкіл

Парламент підтримав законопроект депутатів "Народного фронту"

Заощаджені на зарплатах депутатів гроші підуть на підручники для шкіл
Фото: Макс Левин

Верховна Рада в п'ятницю за пропозицією фракції "Народний фронт" направила кошти, заощаджені на діяльності парламенту, на закупівлю шкільних підручників.

За відповідний законопроект №2335а "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо збільшення видатків на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл завдяки заощадженню коштів на оплату праці та соціальне забезпечення народних депутатів України)" проголосували 262 народні депутати.

"Давайте скористаємося шансом, наявністю депутатів у залі і проголосуємо те, від чого дійсно буде сенс. Ці підручники - це дотації мільйонам українських родин, які не можуть їх купити. Це є пріоритетом для Верховної Ради", - закликала перед голосуванням заступник голови НФ Вікторія Сюмар.

Авторами законопроекту №2335 виступили представники фракції Світлана Войцеховська, Ірина Єфремова, Лілія Гриневич і Павло Пинзеник.

Як зазначила Світлана Войцеховська, у зв'язку з фактичним зменшенням заробітної плати народних депутатів, сьогодні Верховна Рада заощадила 172 млн гривень. "Безпосередньо на заробітній платі та соціально-економічному забезпеченні було заощаджень 131 млн", - зазначила представник "Народного фронту".

Передбачається, що ці гроші мають піти на підручники для школярів 4-7 класів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram