ГоловнаСуспільствоВійна

Голова ОБСЄ приїде на найближче засідання контактної групи у Мінську

Дачич вирішив особисто взяти участь у переговорах щодо Донбасу.

Голова ОБСЄ приїде на найближче засідання контактної групи у Мінську
Фото: mfa.gov.rs

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич братиме участь у найближчому засіданні тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі (Україна-ОБСЄ-Росія), яке відбудеться у Мінську 21 липня.

"Я вирішив 25 липня особисто взяти участь у засіданні тристоронньої контактної групи", - повідомив він на прес-конференції в Києві. Дачич сьогодні в Україні зустрічався з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, у тому числі щодо розширення мандату спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Звичайно, ми обговорили роль місії ОБСЄ, яка зараз перебуває на Донбасі на українсько-російському кордоні. Я підкреслюю, що цієї місії радикально недостатньо. У неї немає можливості реально контролювати... Дуже важливо, щоб ця місія контролювала всю територію Донбасу, включаючи українсько-російський кордон", - розповів у свою чергу Клімкін.

Нагадаємо, попереднє засідання групи відбулося 7 липня, на ньому вперше від ОБСЄ головував Мартін Сайдік, що замінив Хайді Тальявіні. Сайдік казав, що переговори були дуже конструктивними.Однак після зустрічі ситуація в зоні бойових дій чомусь загострилася, а президент Петро Порошенко вчора навіть заявив, що Росія збирається знову почати активний наступ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram