ГоловнаСуспільствоВійна

Український генерал поскаржився на бездіяльність СММ ОБСЄ

Таран заявив, що спостерігачі не контролюють відведення артилерії бойовиками.

Український генерал поскаржився на бездіяльність СММ ОБСЄ
Фото: nv.ua

Керівник української сторони Спільного центру контролю та координації генерал-майор Андрій Таран заявив, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не перевіряє належним чином повідомлення про те, що бойовики ховають важку артилерію біля лінії фронту.

"Спеціальній моніторинговій місії на постійній основі передається відповідна інформація. Однак аналіз звітів СММ ОБСЄ не дозволяє зробити висновок про здійснення її перевірки інспекторами. Це, а також недостатня, на нашу думку, міжнародна реакція на цинічні порушення бойовиками мінських домовленостей спонукає бойовиків на подальше нехтування своїми зобов'язаннями та загальновизнаними нормами міжнародного права", - йдеться в заяві Тарана в фейсбуку прес-центру АТО.

Він, як і інші силовики сьогодні, заявив, що ситуація в зоні АТО загострюється. За минулу добу бойовики близько 100 разів порушували режим припинення вогню, що призвело до різкого збільшення жертв серед українських військових.

Таран також підкреслив, що бойовики свідомо провокують ЗСУ та Нацгвардію на обстріли житлових районів. "Триває практика ведення проросійськими бойовикам артилерійського вогню з позицій, розташованих у житловому секторі. При цьому вони не зупиняються навіть перед веденням вогню з території шкіл та дитячих садків. Метою цих провокаційних обстрілів є змусити сили АТО відкрити вогонь, що дозволило б сепаратистам і представникам російських ЗМІ звинуватити українську сторону в обстрілі житлових кварталів", - заявив Таран.

Вони закликають ОБСЄ відігравати активнішу роль у врегулюванні конфлікту.

Нагадаємо, РНБО сьогодні заявила, що Росія і бойовики Донбасу готуються відновити активні бойові дії, розпочавши наступ, щонайменше, за трьома важливими напрямками уздовж лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram