ГоловнаСуспільствоПодії

Начальник Чернівецького прикордонного загону попався на хабарі

Головний прикордонник вимагав 25 тисяч євро.

Начальник Чернівецького прикордонного загону попався на хабарі
Фото: dpsu.gov.ua

Військова прокуратура в середу затримала начальника Чернівецького прикордонного загону за підозрою у вимаганні 25 тисяч євро хабара.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, офіцер вимагав від підлеглих військовослужбовців гроші за те, щоб їх не притягли до відповідальності за порушення, допущені під час несення прикордонної служби.

Прикордонника взяли під час отримання частини необхідної суми. Порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі).

Начальником Чернівецького прикордонного загону на сайті Держприкордонслужби вказано Ігоря Мосійчука.

Чернівецький прикордонний загін охороняє державний кордон з Республікою Румунія і Республікою Молдова в межах частин Івано-Франківської та Чернівецької областей, на території 9 контрольованих прикордонних районів, а це: Верховинський, Путильський, Вижницький, Сторожинецький, Глибоцький, Герцаївський, Новоселицький, Кельменецький, Сокирянський райони.

Прикордонний контроль здійснюють у 21 пункті пропуску, з яких 12 - міжнародні пункти пропуску.

Нагадаємо, що кілька днів тому під час отримання хабара затримали заступника командира Чернівецького прикордонного загону, який вимагав аналогічну суму (ймовірно, вони діяли разом).

У травні СБУ затримала трьох офіцерів Чернігівського прикордонного загону за хабарництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram