ГоловнаСуспільствоПодії

Учора в Дніпропетровську пограбували волонтерську машину

Міліція не поспішає з оперативно-розшуковими роботами.

У ніч проти вівторка, 14 липня, в Дніпропетровську пограбували автомобіль волонтерської громадської організації «Крила Дніпра». Про це LB.ua повідомила волонтер Ольга Голубєва.

За її даними, злодії залізли в машину вночі, розбивши скло. Інших автомобілів на стоянці не рухали, повідомили волонтери в коментарі «Громадському ТБ».

За словами Голубєвої, з машини винесли все, що становило якусь цінність: і гуманітарну допомогу для військових, і особисті речі волонтерів.

«Із фейсбуку всі знали, що ми завантажуємо машину на кілька підрозділів, тому що в суботу планувалася велика поїздка. У мене завантаження тривало десь до 10-ї години вечора, додому дісталася о пів на дванадцяту, сил щось вивантажувати не було. Сусіди вже потім сказали міліції, що о 2:06 чули, як розбивалося скло, але ніяк не відреагували», - сказала вона

.

Пограбували автомобіль волонтерів
Фото: Ольга Голубєва
Пограбували автомобіль волонтерів

Близько 8:00 волонтери вийшли з дому і виявили машину зі слідами пограбування.

«Винесли все, що становило якусь цінність: набір для ремонту машини, власні документи, генератор, ноутбук для військових, навіть шкіру для пошиття рукавичок», - сказала Голубєва.

Крім цього, вкрали сушарку для м'яса на пайки для розвідників, наколінники, цигарки для військових (особливий випуск, якого немає у продажу), автомагнітолу.

«У мене навіть не було думки, що через вікно можна витягнути генератор», - здивувалася волонтер. Маса вкраденого генератора - близько 35 кг.

У машині залишилися розкидані дитячі малюнки упереміш з битим склом і ще деякі дрібниці, що не становили цінності для злодіїв.

В автомобілі залишилися дитячі малюнки упереміш з битим склом
Фото: Ольга Голубєва
В автомобілі залишилися дитячі малюнки упереміш з битим склом

Зловмисники вкрали також усі документи Ольги Голубєвої та її сина Івана.

«З документів на дитину в мене медична картка залишилася. Зі своїх - узагалі нічого», - повідомила Голубєва журналістам.

О 8:05 волонтери подзвонили в міліцію. За словами волонтера Дар'ї Андрусенко-Якотюк, яка чергувала біля пограбованого автомобіля вранці 14 липня, міліціонери приїхали на місце події через 2 години, 30 хвилин, не оглянули автомобіль - тільки сфотографували його і записали зі слів волонтерів, що сталося.

«Потім у фейсбуці в коментах написали, що Леоніду Краснопільському відімкнули машину і іншим волонтерам. Мабуть, у нас починається новий бізнес», - вважає Голубєва.

Волонтери просять усіх, хто має таку можливість, допомогти з пошуком украденого і поширити інформацію про подію.

Нагадаємо, ГО "Крила Дніпра" збирає і відвозить у зону бойових дій допомогу для розвідників, артилеристів і спеціальних тактичних груп на передовій і в тилу ворога.

Карти ПриватБанку для допомоги волонтерам - на ім'я Новикової Валерії:

Загальна картка (тактичне спорядження, харчування тощо): 5168 7572 6034 4256.

Картка для закупівлі тепловізорів та іншої оптики: 5168 7572 6034 4132.

Карта для технічних і ремонтних потреб: 4149 4978 0779 0508.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram