ГоловнаСуспільствоВійна

РНБО заявила про загрозу наступу бойовиків

Ситуація на Донбасі різко погіршилася.

РНБО заявила про загрозу наступу бойовиків
Фото: EPA/UPG

Росія і бойовики Донбасу готуються відновити активні бойові дії, розпочавши наступ щонайменше на трьох важливих напрямках уздовж лінії зіткнення, йдеться в повідомленні РНБО.

Зазначають, що протягом минулої доби зафіксовано одні з найінтенсивніших обстрілів

території України з моменту підписання Мінських угод.

Вогонь по українських позиціях вели з використанням заборонених потужних 152-міліметрових артилерійських систем. Вісім українських військових загинули, шістнадцять отримали поранення.

"Останнім часом відбувається активізація спроб проникнення на територію України терористичних і диверсійно-розвідувальних груп, ворог активізував агентурну мережу і агентів впливу з метою підриву суспільно-політичної стабільності, сіяння панічних настроїв і підбурювання громадян до провокаційних дій, зокрема спроб блокування переміщень підрозділів ЗСУ і Нацгвардії. Ці дії свідчать про чергову спробу Росії та її маріонеток повністю зруйнувати Мінські домовленості і відновити активні бойові дії, почавши наступ щонайменше на трьох важливих напрямках уздовж лінії зіткнення", - сказано в повідомленні.

Генеральний штаб Збройних Сил України розробляє ефективні заходи протидії російській агресії. Створено оперативний штаб за участю керівників силових структур для організації протидії будь-яким провокаціям кремлівської агентури, забезпечення порядку в країні і безпеки громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram