ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко доручив посилити оборону Маріуполя морською піхотою

Оборону міста буде посилено у разі порушення противником Мінських зобов'язань

Порошенко доручив посилити оборону Маріуполя морською піхотою
Фото: president.gov.ua

Сьогодні Воєнний кабінет РНБО під головуванням Президента Петра Порошенка, серед іншого, розглянув ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції і, зокрема, в районі Маріуполя.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Порошенко підкреслив, що оборону Маріуполя буде посилено у разі порушення Мінських домовленостей бойовиками. "Підрозділи морської піхоти, які пройшли відповідний вишкіл, за погодженням зі мною зараз, також візьмуть участь у забезпеченні оборони Маріуполя та виконанні Мінських домовленостей", - зазначив Порошенко.

Начальник Генштабу Віктор Муженко, у свою чергу, спростував заяви про те, що в результаті проведення операції в районі Широкиного, від Маріуполя мала бути відведена важка техніка і підрозділи українських військових.

"Що стосується Маріуполя, то, навпаки, плануються заходи щодо посилення оборони міста, здійснюється планова ротація підрозділів - заміна підрозділів, що вимагають доукомплектування і відновлення навичок, на боєздатні підрозділи, які зараз заходять і приймають відповідну зону відповідальності", - підкреслив Муженко.

Нагадаємо, за інформацією спостерігачів ОБСЄ, жителям сіл у районі Широкиного загрожує небезпека у зв'язку з встановленням бойовиками "ДНР" нових бойових позицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram