ГоловнаСуспільствоВійна

МВС: два бійці ПС втекли в ліс, прикриваючись п'ятикласником (оновлено)

Відійшовши на достатню відстань, бійці кинули дитину

Правоохоронці розшукують двох бійців "Правого сектору" в Мукачівському районі Закарпатської області, які взяли в заручники п'ятикласника.

Раніше "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в МВС писав про шестирічну дитину: "В одному із сіл Мукачівського району Закарпатської області двоє підозрюваних бійців "Правого сектору", озброєні автоматичною зброєю, щоб уникнути переслідування з боку спільної групи МВС і СБУ, взяли в заручники хлопчика 6 років і, прикриваючись ним, утекли в ліс", - повідомив співрозмовник агентства.

Згодом підозрювані, відійшовши на достатню відстань, кинули дитину і зникли. Зараз організовано переслідування підозрюваних бійців ПС.

Однак виявилося, що дитина була старшою. На сайті МВС зараз кажуть, що це був п'ятикласник.

Голова МВС Арсен Аваков і голова СБУ Василь Грицак доповіли Петрові Порошенку про цю подію.

"Президент узяв цю надзвичайну ситуацію під особистий контроль і доручив вжити всіх заходів для її вирішення", - повідомив прес-секретар Президента Святослав Цеголко у Фейсбуці.

Нагадаємо, напередодні в Мукачевому сталася перестрілка за участю бійців "Правого сектору", міліції й охорони нардепа Михайла Ланя. У результаті загинули 3 людини (двоє з ПС і один цивільний), поранено ще чотирьох цивільних, шістьох правоохоронців і чотирьох "правосєків". Після перестрілки живі бійці ПС поїхали в сусіднє село і забарикадувалися там.

Через події в Мукачевому Порошенко скликав Військовий кабінет (робочий орган РНБО в особливий період). Він також пообіцяв бійцям ПС справедливе розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram