ГоловнаСуспільствоВійна

Працівника ТЕС Щастя заарештували за сприяння бойовикам ЛНР

Затриманий повідомляв терористам інформацію про дислокацію і пересування українських військових

Працівника ТЕС Щастя заарештували за сприяння бойовикам ЛНР
Фото: Макс Левин

У Луганській області взято під варту працівника теплоелектростанції в Щасті за сприяння діяльності терористів "ЛНР".

Про це повідомляє офіційний сайт Луганської обласної прокуратури.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації.

Під час розслідування встановлено, що з травня 2015-го дотепер житель Станично-Луганського району повідомляв бойовикам "ЛНР" інформацію про дислокацію і пересування територією району військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, добровольчих батальйонів, залучених до проведення антитерористичної операції, а також про кількість і види наявного в них озброєння і транспортних засобів.

Суд обрав для затриманого запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення спільників сепаратиста і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, в ніч проти 7 липня бойовики обстріляли з мінометів територію Луганської ТЕС біля Щастя. Дві міни влучили в розподільче обладнання, одна - в дах турбінного цеху. Подачі електроенергії в результаті обстрілу не припиняли, однак через перебиту лінію електропередачі місто до ранку залишалося без центрального водопостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram