ГоловнаСуспільствоПодії

Голова Запорізької облради отримав тюремний термін з відстрочкою за розгін Майдану

Межейко не розкаявся і не визнав своєї провини.

Голова Запорізької облради отримав тюремний термін з відстрочкою за розгін Майдану
Фото: z-city.com.ua

Кіровський райсуд Кіровограда в понеділок визнав голову Запорізької обласної ради Віктора Межейка винуватим за ч.2 ст.28, ч.1 ст.294 КК (організація масових заворушень) у справі про розгін запорізького Майдану.

Як повідомляє видання golos.zp.ua, Межейка засуджено на п'ять років позбавлення волі з відстрочкою виконання на 3 роки та позбавленням права обіймати відповідні посади на три роки, а також відшкодуванням суми збитків потерпілим особам.

Державний обвинувач Тарас Дяченко, який обіймає посаду першого заступника прокурора Запорізької області, орієнтував суд засудити обвинуваченого на 7 років в'язниці і накласти заборону на можливість три роки обіймати керівні посади.

Межейко своєї провини не визнав і не розкаявся: "Я ніяких протиправних дій не здійснював і винуватим себе не вважаю".

Нагадаємо, що Межейко очолює обласну раду з 30 травня 2013 року.

26 січня 2014 року в Запоріжжі силовики розігнали місцевий Євромайдан, незважаючи на те, що активісти поводилися мирно. У мітингу брали участь близько 500 осіб. Проти них кинули сили міліції (усього до 500 осіб), а також близько 100 осіб у цивільному з дерев'яними битами. Останніх вирізняли в натовпі білі нарукавні пов'язки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram