ГоловнаСуспільствоПодії

Спікер Ради оголосив події в Мукачевому бандитизмом

Гройсман закликав притягнути до відповідальності всіх винних.

Спікер Ради оголосив події в Мукачевому бандитизмом
Фото: polittech.org

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що події в Мукачевому є бандитизмом.

"Події в Мукачевому обурили всю країну. На мою думку, жодна ідеологія, політичні гасла чи заклики до патріотизму не можуть виправдати насильства, незаконного використання зброї, непокору правоохоронним органам і державним інститутам. Події, що відбуваються в Мукачевому, не можна кваліфікувати інакше, як бандитизм", - написав він у фейсбуку.

Як відомо, прокуратура Закарпатської області порушила після перестрілки кримінальну справу за статтею "Теракт". Заступник голови СБУ Віталій Маліков сьогодні повідомив про ще одну кримінальну справу, але не уточнив подробиць.

Гройсман закликав правоохоронні органи розслідувати трагедію в Мукачевому: "Звертаюся до тих, хто вирішив вершити правосуддя на свій розсуд, негайно скласти зброю і припинити чинити опір правоохоронним органам. Звертаюся до представників правоохоронних органів провести всебічне розслідування подій, що відбулися, встановити винних і притягнути їх до відповідальності, не зважаючи на звання, шеврони і посади".

Нагадаємо, що напередодні в Мукачевому сталася перестрілка за участю бійців "Правого сектору", міліцією та охороною нардепа Михайла Ланя. В результаті загинули 3 людини (двоє з "Правого сектору" і один цивільний), поранено ще четверо цивільних, шість правоохоронців і четверо "правосеків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram