ГоловнаСуспільствоЖиття

Швейцарці привезли в Україну допомогу для військових

Проукраїнські активісти Швейцарії повідомляють, що швейцарців хибно інформують про події в Україні.

Швейцарський благодійний фонд "24h-Help" передав Черкаському обласному шпиталю для інвалідів війни гуманітарну допомогу на суму понад 100 тис. гривень. Це спеціальні ліжка, матраци від пролежнів, медичне обладнання та ліки, одяг для персоналу та постільну білизну.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми допомагаємо бійцям і на передовій, і пораненим у шпиталях, і самим військовим шпиталям. Українська діаспора є в різних містах Швейцарії. Усе це ми збирали власними силами: своїми руками звозили, завантажували. Ми багато разів ці хури завантажували вночі. Маю у Швейцарії дуже багато знайомих, які це все віддали безкоштовно як пожертву для України", - заявила президент "24h-Help" Ірина фон Бург - українка, яка переїхала до Швейцарії 20 років тому.

Навесні Ірина фон Бург сама побувала в зоні АТО, де потрапила під обстріл. Каже, що швейцарцям подають неправдиву інформацію про події в Україні.

"Там кажуть, що Україна воює сама із собою, тобто відбувається громадянська війна, Путіна тут немає. Я навіть спеціально привезла сюди швейцарське телебачення, щоб показати, що це все неправда. Наприклад, батальйон "Азов" називають "неонацистами". Ми проти цього навіть виходили в Цюриху на демонстрації. У принципі, росіяни поводяться у Швейцарії дуже агресивно", - наголосила фон Бург.

За її словами, швейцарські благодійники готові надавати Україні ще більше допомоги, якщо вона буде надходити безпосередньо в руки тим, хто цього потребує. Зокрема, частину привезеного черкаські "самооборонівці" передадуть дітям і сім'ям загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram