ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Шимків вважає, що реформа охорони здоров'я найбільше відстає

Реформа виборчого законодавства знаходиться в розробці

Шимків вважає, що реформа охорони здоров'я найбільше відстає
Фото: Вадим Крутивус

В Україні 12 запланованих владою реформ йдуть за графіком, і лише одна - реформа охорони здоров'я - найбільше відстає в Україні.

Про це на брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків, інформує РБК-Украина.

"Рух у реформах є. Ми бачимо, де воно йде за планом, а де воно відстає, і які кроки треба зробити, щоби прискорити виконання", - сказав Шимків.

Зокрема, за його словами, за графіком йдуть реформи у сфері дерегуляції, фінансового сектору, сільського господарства, децентралізації, правоохоронна, судова і конституційна реформи, реформа держзакупівель, управління держвласністю і реформа державного управління.

"Водночас відстають від графіка реформа енергонезалежності, національної безпеки та оборони, освіти і антикорупційна реформа. Значно відстає від запланованого графіка одна реформа - охорони здоров'я. Ще одна реформа - виборчого законодавства - знаходиться в розробці", - зазначив чиновник.

За словами Шимківа, в АП вважають за доцільне переглянути терміни проведення реформи охорони здоров'я.

"У коаліційній угоді з кількох питань, що стосуються охорони здоров'я, плани були дуже і дуже оптимістичні. У них частина дедлайнів прописані на перший квартал за коаліційною угодою. Можливо, це питання до коаліції, і треба переглянути коаліційну угоду і терміни змінити", - заявив Шимків.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступив за впровадження державної страхової медицини. Прем'єр висловив сподівання, що в Україні працюватиме програма - аналог американської ObamaCare.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram