ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсоні сирійці розгромили "швидку", відбиваючи у прикордонників співвітчизницю

Громадянку Сирії так і не змогли депортувати.

У Херсоні сирійці розгромили "швидку", відбиваючи у прикордонників співвітчизницю
Фото: http://dpsu.gov.ua

У Херсоні шестеро сирійців заважали прикордонникам відправити свою співвітчизницю додому і розбили "швидку допомогу", яка везла її.

Як повідомляє Держприкордонслужба, 8 липня в міжнародному пункті пропуску "Херсон-Авіа" громадянку Сирії 1994 року народження не впустили в Україну. Вона не мала візи і паспорта. Депортацію сирійки запланували на той самий день авіарейсом.

Однак незадовго до вильоту сирійка, яка за зовнішніми ознаками була вагітною, поскаржилася на погіршення стану здоров'я. Прикордонники доправили жінку в Херсонську обласну клінічну лікарню каретою швидкої допомоги, де їй надали необхідну допомогу і через деякий час виписали. Депортацію жінки запланували на наступний день.

Однак у четвер жінка знову попросила про медичну допомогу. Черговий лікар аеропорту знову викликав карету "швидкої". Лікарі надали висновок, що сирійка здорова, загрози її життю та здоров'ю немає і вона може витримати політ.

О 12:40 9 липня у супроводі акушерки і лікаря "швидкої" жінку знову доставили до аеропорту.

"Одночасно з прибуттям "швидкої допомоги" до центрального входу в аеропорт підійшло 6 невідомих осіб (азійської зовнішності) і почали в грубій формі вимагати від лікарів повернути жінку назад у лікарню. Невідомі самостійно намагалися відчинити двері машини, погрожували і лікарям, і прикордонникам, які супроводжували "швидку допомогу". Різними способами, зокрема лягаючи під колеса, чоловіки перешкоджали кареті "швидкої допомоги" потрапити на територію аеропорту і доправити громадянку Сирії в пункт пропуску", - сказано в повідомленні.

Спроби усно заспокоїти невідомих, як виявилося згодом, також громадян Сирії, результату не дали. Збуджена «група підтримки» під час блокування "швидкої" розбила бокове пасажирське скло, передні фари і ліве дзеркало заднього огляду автомобіля.

Прикордонники викликали підкріплення. Дії трьох громадян Сирії кваліфіковано за статтею «Хуліганство».

Після прибуття представника управління Державної міграційної служби в Херсонській області громадянка Сирії звернулася із заявою про визнання її біженцем. Зараз її передали в міграційну службу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram