ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував в Україні понад 8 тис. російських військових

Крім того, там перебувають близько 33 тисяч членів незаконних збройних формувань

Штаб АТО нарахував в Україні понад 8 тис. російських військових
Фото: EPA/UPG

На непідконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей перебувають угруповання російських військ у складі понад 8 тисяч осіб. Крім того, налічується близько 33 тисяч членів незаконних збройних формувань.

Про це заявив у четвер заступник керівника штабу АТО полковник Сергій Галушко на брифінгу в Антикризовому медіа-центрі в Краматорську, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Безпосередньо на території України зафіксовано наявність угруповання російських військ у складі понад 8 тисяч осіб, які мають на озброєнні 512 одиниць бронетанкової техніки, 147 одиниць артилерійських гармат, 190 танків, 83 одиниць реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), "Точки-У" - 4 відповідно", - зазначив Галушко.

За його словами, на озброєнні у членів незаконних збройних формувань на території Донбасу також понад 368 танків, понад 940 бойових броньованих машин, 375 одиниць ствольної артилерії.

Нагадаємо, в прес-службі Генштабу повідомили, що на Донбасі перебуває близько дев'яти тисяч військовослужбовців регулярних збройних сил Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram