ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала модератора 500 антиукраїнських груп у соцмережах

Мешканка Маріуполя вела активну антиукраїнську пропаганду

СБУ затримала модератора 500 антиукраїнських груп у соцмережах
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали мешканку Маріуполя, яка вела активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.

Як повідомляє офіційний сайт СБУ, дівчина модерувала близько 500 груп у соціальних мережах, які охоплювали майже 1,5 млн фоловерів.

"Вона поширювала заклики до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, підтримки терористичних дій на Донбасі, публікувала відео на підтримку мобілізації бойовиків і таке інше", - наголошено в повідомленні.

Під час обшуку у неї вилучили комп'ютерну техніку й електронні носії з матеріалами, що підтверджують її діяльність.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). Їй загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Також перевіряють інформацію про можливу координацію дій зловмисниці з бойовиками так званої "ДНР".

Нагадаємо, 22 червня прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців столиці, які створили спільноту "Київська народна республіка" в соціальній мережі "ВКонтакте".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram