ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових отримали поранення в Кримському Луганської області

Бойовики обстріляли ТЕС у Щасті.

Двоє військових отримали поранення в Кримському Луганської області

У понеділок близько 18:00 на околиці Кримського Луганської області відбувся бій між українськими військовими і бойовиками, які закріпилися в сусідніх Сокільниках. Двоє українських військових отримали поранення.

Про це повідомляє голова Луганської області Геннадій Москаль.

За його даними, бій спалахнув у районі протитуберкульозного санаторію. Крім стрілецької зброї, застосовувалися міномети і гранатомети. Міни, випущені з боку Сокільників, вибухали в житловому секторі Кримського, селяни змушені були ховатися в укриттях. Бій тривав дві години. Ніхто з мирних жителів не постраждав. Двоє військових, 29-річний та 31-річний, отримали неважкі поранення і були госпіталізовані. Загрози їхньому життю немає.

Протягом минулої ночі бойові дії велися також у Троїцькому (Попаснянський район), Стахановці, Родині, Катеринівці та на автодорозі Бахмутки біля 29-го блокпоста. Перестрілки мали локальний характер без особливих наслідків.

Крім того, в ніч проти вівторка бойовики з окупованої Веселої Гори обстріляли з мінометів територію Луганської теплоелектростанції в Щасті. Дві міни влучили в розподільче обладнання, одна - в дах турбінного цеху. Подачі електроенергії в результаті обстрілу не припиняли, однак через перебиті лінії електропередачі місто до ранку залишалося без води. Це вже другий обстріл ТЕС, яка забезпечує електроенергією контрольовану Україною частину області. У неділю ввечері бойовики також обстріляли станцію з мінометів і пошкодили устаткування. Тоді обійшлося без припинення електроенергії, проте в зону вогню потрапили двоє мирних жителів, які ловили рибу в каналі поблизу ТЕС. Обоє отримали поранення.

Ремонтники за ніч змогли полагодити перебиті останнім обстрілом лінії електропередач, уранці подачу води в Щастя відновили.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, в неділю на Донбасі військові не гинули, проте троє бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram