ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні АТО загинув один військовий

Двоє бійців отримали поранення

За добу в зоні АТО загинув один військовий
Фото: www.facebook.com/uacrisis

За добу в зоні бойових дій на Донбасі загинув один військовослужбовець ЗСУ, двоє бійців отримали поранення.

Про це на брифінгу сказав речник АТО Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку спостерігалася активізація ворожих розвідувально-диверсійних груп. Українські військові відбили напад десяти бойовиків поблизу Щастя.

Також бойовики продовжують здійснювати збройні провокації із застосуванням важкого озброєння. Противник здійснив три обстріли позицій військових біля Новотошківського з 120-мм мінометів, а вночі застосував 152-артилерію по силам АТО поблизу Трьохізбенки. Противник частіше використовує крупнокалиберну зброю вночі,щоб не привертати уваги спостерігачів ОБСЄ та інших органів, які контролюють виконання Мінських домовленостей.

На Донецькому напрямку епіцентром бойових дій було селище Опитне недалеко від донецького аеропорту. Ворог стріляв з 120-мм мінометів, 122- і 152-мм артилерії, застосовував бронетехніку і своїх снайперів з ранку і до дев'ятої вечора. Ще під вогонь потрапили Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Санжарівка і Троїцьке. Також неспокійно було на околицях Горлівки, зокрема в Майорську.

На Маріупольському напрямку відносно спокійно. За весь день бойовики двічі порушили перемир'я, застосувавши заборонені мирними угодами 120-мм міномети по силах АТО, які знаходяться біля Новотроїцького.

Згідно з інформацією Державної прикордонної служби, за минулу добу в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 2 польоти ворожих безпілотників.

Нагадаємо, протягом минулої доби бойовики на Донбасі 37 разів порушили режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram