ГоловнаСуспільствоЖиття

Засідання суду у справі Кернеса перенесли на 16 липня

Кернес заявив, що не прийде до суду, поки адвокати не ознайомляться з усіма томами його справи

Засідання суду у справі Кернеса перенесли на 16 липня
Фото: www.segodnya.ua

Жовтневий районний суд Полтави переніс засідання за звинуваченням мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців у погрозах убивством, у тортурах і викраданні на 16 липня.

На початку засідання надійшло клопотання з боку захисту про перенесення слухання через відсутність головного адвоката Кернеса Лідії Ізовітової, яка бере участь у 3-му з'їзді адвокатів у Києві як голова Асоціації адвокатів.

Суддя Андрій Антонов частково задовольнив клопотання і почав попереднє судове засідання. Він запевнив, що оголосить перерву в засіданні й Ізовітова зможе висловитися з цього питання.

Захист Кернеса також подав клопотання про перенесення розгляду справи через неможливість ознайомитися з усіма матеріалами кримінальної справи, зокрема з останнім, 12-м томом.

Прокурор Олександр Ганілов спростував доводи захисту про перешкоджання в ознайомленні зі справою.

Кернес підтримав клопотання своїх захисників і апелював до прокурора. Він назвав справу фальсифікованою, що з ним "зводить порахунки" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, щоб він не міг узяти участь у місцевих виборах. Кернес заявив, що більше не буде приходити до суду, поки його адвокати повністю не ознайомляться з усіма томами справи.

Суд оголосив перерву в попередньому слуханні.

Нагадаємо, раніше Кернес заявив, що має намір брати участь у виборах мера, які пройдуть 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram