ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відбувся перший випуск патрульних поліцейських

Яценюк чекає від Ради невідкладного ухвалення закону про національну поліцію

У Києві відбувся перший випуск патрульних поліцейських
Патрульная служба Киева
Фото: mvs.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відвідав церемонію першого випуску поліцейської академії патрульної служби Києва.

"Я очікую від парламенту невідкладного голосування за пакет законів ("Про національну поліцію" і "Про муніципальну варту", - ред.), розробленого міністром (внутрішніх справ Арсеном Аваковим) та першим заступником (міністра внутрішніх справ Катериною Згуладзе) разом із представниками депутатських фракцій", - заявив прем'єр на церемонії.

Він також зазначив, що завдяки якнайшвидшому ухваленню закону про національну поліцію випускники поліцейської академії патрульної служби зможуть вийти на роботу як співробітники нової національної поліції. За його словами, метою Кабінету Міністрів є поширення системи патрульних служб по всій території країни.

Також у Міністерстві внутрішніх справ презентували нову форму і амуніцію майбутніх працівників патрульної служби.

Фото: mvs.gov.ua

"Форма 5.11 майже не мнеться, крім того - вона має водовідштовхувальні властивості. Літній комплект форми включатиме два головні убори - кашкет і бейсболку. У зимовий комплект форменого одягу увійдуть куртки і в'язані шапочки. Амуніція нового поліцейського складатиметься з пістолета "Форт -17", спеціальної кишені для двох магазинів до нього, а також гумового кийка", - йдеться у повідомленні на офіційному сайті МВС.

Фото: mvs.gov.ua

На формі передбачена можливість кріплення індивідуального жетона поліцейського, а також нагрудної відеокамери. Також у поліцейських буде спеціальне GPS-обладнання, яке дозволить відслідковувати переміщення загонів і можливість оперативно управляти ними.

"Закупівлю форменого одягу для нових українських поліцейських з власної ініціативи і виключно за власні кошти здійснили Сполучені Штати Америки. Угоду про співробітництво між Україною і США підписали 18 березня цього року", - підкреслюється в повідомленні МВС.

Нагадаємо, нова патрульна поліція у Києві почне свою роботу 4 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram