ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпродюсер миколаївського телеканалу позивається з "Первым каналом"

Журналіст пішов проти "пропагандистської машини".

Генпродюсер миколаївського телеканалу позивається з "Первым каналом"
Фото: gweek.com.ua

Секретар Національної спілки журналістів, генеральний продюсер миколаївського телеканалу телеканалу ТАК ТV Гліб Головченко вже рік позивається з ТОВ "Об'єднання російських телеканалів" (Україна), ЗАТ "Первый канал. Всемирная сеть", ВАТ "Первый канал" (Росія).

Журналіст має намір оскаржити в судовому порядку право використання його фотографії з передачі "Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченком", яка виходить на ТАК ТV у прямому ефірі, в пропагандистських матеріалах російського каналу. Зокрема зображення Головченка показали в телепередачі "Недільний час" у сюжеті «В Інтернеті з'явилися документи, які доводять, що безладдя на Майдані готувалися заздалегідь». Зокрема воно ілюструвало розповідь про підготовку неурядових організацій, революціонерів, штурмових бригад для здійснення зміни влади в Україні.

Позов розглядає Печерський суд Києва. Два засідання в цій справі відбулися в травні та жовтні минулого року. Третє заплановано на завтра, 2 липня, на 10:00.

Голова НСЖУ вимагає визнати недостовірність поширеної інформації, її спростування та стягнення моральної шкоди. Відповідач на жодне засідання не з'явився.

Сам Гліб Головченко вважає, що ця справа може стати прецедентом і радить "жертвам" російської пропаганди так само звертатися до суду.

"Рік тому ми стали першими, кого не просто обурила пропагандистська машина Росії, а хто подав позов. Спочатку ніхто не вірив, що у нас візьмуть позов. Потім не вірили, що вдасться розпочати судовий розгляд справи, оскільки йдеться про "Первый канал" Росії. Але ми задалися метою довести, що за свої права треба боротися навіть тоді, коли це здається неможливим. Ми готові відстоювати свою честь і гідність не тільки в українському, а й у міжнародних судах, якщо це буде необхідно", - резюмував генпродюсер ТАК ТV.

Нагадаємо, Нацрада з телебачення і радіомовлення заборонив провайдерам транслювати в Україні 14 російських телеканалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram