ГоловнаСуспільствоВійна

У Горлівку прибули російські розвідники і фахівці з РЕБ, - Тимчук

Бойовики лякають місцевих жителів "українськими диверсантами-газовиками"

У Горлівку прибули російські розвідники і фахівці з РЕБ, - Тимчук
Фото: zik.ua

В окуповану бойовиками ДНР Горлівку прибули російські армійські підрозділи, що здійснюють безпілотну розвідку (у складі 15 одиниць БПЛА) і спеціалізуються на радіоелектронній боротьбі (РЕБ). Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір", депутат Дмитро Тимчук у Фейсбуці.

"Оператори БПЛА й особовий склад підрозділу РЕБ - з російських військовослужбовців без знаків розрізнення, в супроводі підрозділу охорони також із військовослужбовців ЗС РФ (близько 20 осіб). Також прибулим підрозділам ЗС РФ надали охорону з місцевих бойовиків - підрозділ "армії" ДНР", - йдеться в повідомленні.

Також зафіксовано перекидання через Калинівку на Донецьк бронегрупи бойовиків із 6 БМП-1, 2 у супроводі 3 вантажних автомобілів.

Ще одну бронегрупу терористів перекинули в район Дебальцевого. У складі бронегрупи - 5 танків Т-72БА, 2 танки Т-64Б, одна командно-штабна машина БМП-1КШ "Потік-2" і 2 БТР-80.

Також Тимчук повідомив, що в окупованих районах Донецької області бойовики посилено поширюють серед мирних жителів чутки про "українських диверсантів-газовиків", які нібито проводять газові атаки в тилу "ДНР", використовуючи якісь "помаранчеві контейнери", які потім відвозять представники ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше в Горлівку прибула чергова колона із 40 одиниць нової російської бронетехніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram