ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області затримали підозрюваних у скоєнні терактів на замовлення російських спецслужб

Затримані зізналися, що отримали зброю і вибухівку на території Росії

У Луганській області затримали підозрюваних у скоєнні терактів на замовлення російських спецслужб
Фото: zn.ua

Служба безпеки України затримала організовану групу, підозрювану в скоєнні терористичних актів за вказівкою російських спецслужб у Луганській області. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"У Міловському районі Луганської області співробітники СБУ розкрили низку терактів і затримали групу осіб, які підривали машини правоохоронців та військовослужбовців, здійснили вибух на території армійської радіолокаційної станції", - сказано в ньому.

Під час обшуків у зловмисників вилучено речові докази, у тому числі вогнепальну зброю, вибухівку та складові саморобних вибухових пристроїв.

Учасників групи обґрунтовано підозрюють у скоєнні в березні 2015 року замаху на співробітника СБУ шляхом дистанційного підриву його службового автомобіля.

У квітні зловмисники підірвали автомобіль українського прикордонника, військовослужбовець отримав осколкові поранення і контузію.

Слідство встановило, що група діяла за вказівкою представників спецслужб Росії, які визначали об'єкти терактів у мирних районах Луганської області.

Затримані дали свідчення, що отримали зброю і вибухівку на території Росії.

За незаконне переміщення засобів ураження на українську територію куратори заплатили їм 3 тис. рублів.

Обіцяні за підрив машини офіцера СБУ 15 тис. доларів і гонорар за замах на прикордонника терористам, за їхніми словами, не заплатили.

До кримінальної відповідальності також залучаються спільники терористів, які допомогли їм незаконно потрапити на територію військової частини.

Слідство триває, підозрювані перебувають під вартою.

Нагадаємо, у березні в Луганській області співробітники СБУ затримали підприємця, якого підозрюють у створенні інформаційної групи за завданням представників російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram