ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ за вихідні зафіксувала понад 500 пострілів навколо Донецька

Також спостерігачі чують дедалі більше пострілів у районах поряд з Маріуполем

ОБСЄ за вихідні зафіксувала понад 500 пострілів навколо Донецька
Фото: rbc.ua

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі за вихідні зафіксувала понад 500 пострілів з артилерії і мінометів навколо Донецька.

Про це йдеться у звіті місії за вихідні, передає УНІАН.

"Протягом двох днів, з позицій наглядового поста Спільного центру контролю і координації на центральному залізничному вокзалі Донецька та інших спостережних постів, які розташовані в Донецьку і поруч з містом, спеціальна моніторингова місія спостерігала за більш ніж 500 пострілами вхідного і вихідного вогню, порівнюваного з артилерійським і мінометним вогнем", - наголошується в звіті.

Зокрема, спостерігачі, перебуваючи на спостережному пості центрального залізничного вокзалу, чули 187 пострілів з півночі, північного заходу, південного заходу і північного сходу на відстані від 2 до 8 км.

Місія також зауважує збільшення фактів порушення припинення вогню в районах поряд з Маріуполем.

У контрольованих українським урядом районах на відстані 14-30 км на північний схід від Маріуполя представники ОБСЄ чули більш як 170 вибухів від вхідного і вихідного вогню, порівнюваного з вогнем з танків і артилерії, що сталося на відстані від 1 до 15 км від позицій, які в той час займали спостерігачі ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше прес-центр АТО повідомив, що протягом дня бойовики понад 40 разів обстріляли позиції українських військових у зоні АТО на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram