ГоловнаСуспільствоВійна

Американському журналістові відмовили в акредитації в РФ після сюжету про бурята, який воював в Україні

Саймон Островський поскаржився на російську цензуру.

Американському журналістові відмовили в акредитації в РФ після сюжету про бурята, який воював в Україні
Углегорск, Украина
Фото: vice.com

Американському журналістові Саймону Островському відмовили в акредитації в Росії після сюжету про бурята, який воював в Україні.

Про це Островський розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я впродовж півтора року намагаюся отримати журналістську акредитацію від VICE News у Міністерства закордонних справ Російської Федерації. Буквально днями, через кілька днів після того, як я повернувся з Бурятії, мені прийшов лист з Міністерства закордонних справ, де вони нарешті сказали, що мені не видадуть акредитацію і що причини повідомлять мені пізніше. Причин так і не повідомили, але написали, що акредитацію не видадуть. Я це розглядаю як цензуру", - сказав він.

Нагадаємо, Островському вдалося вистежити бурята Бато Домбаєва, що воював в Україні, завдяки фото у "ВКонтакте". Журналіст зробив власні фотографії точно на тих самих місцях, де знімки робив Домбай, і доїхав до Улан-Уде, щоб поспілкуватися з ним. Проте зробити це вдалося лише телефоном. У розмові з журналістом російський військовий відмовився від своїх фотографій і заявив, що не виїжджав з країни.

Уперше цей бурят засвітився в доповіді "Сховані перед очима" про вторгнення Росії в Україну, опублікованій Атлантичною радою в травні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram