ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики 48 разів за день відкривали вогонь, - штаб

Обстріляли Авдіївку, Опитне, Піски, Водяне, Первомайське й інші населені пункти.

Бойовики 48 разів за день відкривали вогонь, - штаб
Фото: Макс Левин

Бойовики на Донбасі 48 разів за день обстріляли позиції сил антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

У штабі зазначили, що бойовики все частіше використовують заборонену Мінськими угодами зброю.

"Нині протягом дня бойовики проросійських гібридних бандформувань 48 разів завдавали вогневих ударів по опорних пунктах і блокпостах сил АТО. Крім того, з танків і мінометів били по міській інфраструктурі Первомайського та Опитного, що недалеко від Донецька. Усього на цьому напрямку були 34 випадки застосування зброї проти українських воїнів", - йдеться в повідомленні.

Зі 120-міліметрових мінометів, гаубиць калібру 152 мм та озброєння танків бойовики часто обстрілюють Авдіївку, Опитне, Піски, Водяне, шахту "Бутівка", Березове і Карлівку. У районі Мар'їнки активно працювали снайпери бойовиків, а також стріляли з мінометів калібру 120 мм.

"Луганське, недалеко Артемівська, обстріляли з потужних 152-міліметрових артилерійських систем. По Миронівському окупанти били з мінометів. А поблизу Кримського було відбито збройну провокацію диверсійно-розвідувальної групи НЗФ", - наголосили у штабі АТО.

У штабі розцінюють ситуацію в зоні проведення АТО як складну, з ознаками подальшого загострення.

Там підрахували, що протягом цього тижня бойовики здійснили 565 обстрілів позицій українських військ і населених пунктів. "Ця цифра практично не відрізняється від статистики обстрілів минулого тижня. А порівняно з травнем характеризується помітним загостренням ситуації з боку НЗФ по всій лінії розмежування", - додали у штабі.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в зоні АТО за добу загинули 2 і поранено 6 військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram