ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа на нафтобазі під Васильковом самоліквідувалася, - ДСНС

Невеликі вогнища горіння спостерігаються тільки біля цистерни, яка підтікає

Пожежа на нафтобазі під Васильковом самоліквідувалася, - ДСНС
Фото: mns.gov.ua

Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила про самоліквідацію факельного горіння резервуара з дизпальним на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області.

"Факельне горіння резервуара об'ємом 900 куб. м з дизельним пальним самоліквідувалося. Однак існує загроза повторного самозаймання. Таким чином, на території нафтобази спостерігаються лише незначні осередки горіння знизу біля ємності 900 куб. м з бензином, де відбувається витік палива", - заявив директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Михайло Маюров, який зараз очолює оперативну групу ДСНС з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За його словами, на місці ліквідації пожежі триває процес перекачування дизельного пального з двох резервуарів ємністю по 900 куб. м нафтобази "БРСМ" у резервуари нафтобази КLО.

Обсяг перекачування на даний момент становить 1,4 тис. куб. м.

Маюров зазначив, що в роботі задіяно 12 одиниць техніки, ще 32 перебуває в резерві.

Він також додав, що на територію нафтобази доставлено 5 тонн сорбентів і проводяться роботи з очищення грунту навколо бази від нафтопродуктів.

Нагадаємо, пожежа на нафтобазі в Київській області поновилася 13 червня. ДСНС вважає статичний розряд причиною повторного загоряння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram