ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ вивчить законність розміщення нафтобази "БРСМ-Нафта" в Київській області

СБУ працюватиме спільно з МВС

СБУ вивчить законність розміщення нафтобази "БРСМ-Нафта" в Київській області
Фото: mns.gov.ua

Служба безпеки України має намір вивчити законність розміщення нафтобази компанії "БРСМ-Нафта" в селі Крячки (Васильківський район, Київська область), на території якої сталася масштабна пожежа.

Про це повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк в інтерв'ю "5 каналу".

"Ми будемо вивчати питання, чому не було припинено розміщення нафтобази, не була забезпечена безпека", - сказав він.

Вовк також повідомив, що СБУ буде працювати спільно з Міністерством внутрішніх справ по кримінальних провадженнях, які розслідуються у зв'язку з пожежею на цій нафтобазі.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив СБУ розслідувати незаконність розміщення поблизу військової частини нафтобази "БРСМ-Нафта".

Нагадаємо, внаслідок пожежі на нафтобазі постраждали 20 осіб. З них: чотири загинули на місці; один помер у лікувальному закладі; п'ять отримали медичну допомогу амбулаторно; 10 осіб перебувають на стаціонарному лікуванні.

На засіданні уряду голова Держслужби з надзвичайних ситуацій підтвердив, що тіло, яке знайшли напередодні на місці пожежі, належить пожежникові пожежного поїзда. Він, як і троє працівників ДСНС, загинув під час вибухів цистерн вранці 9 червня. Ще одна людина - працівник нафтобази - помер увечері 8 червня в лікарні від отриманих опіків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram