ГоловнаСуспільствоВійна

Житель Маріуполя отримав 12 років в'язниці за викрадення п'ятьох бійців АТО

Чоловік був причетним до діяльності бойовиків "ДНР"

Житель Маріуполя отримав 12 років в'язниці за викрадення п'ятьох бійців АТО
Фото: EPA/UPG

Хортицький районний суд Запоріжжя засудив до 12 років позбавлення волі жителя Маріуполя, причетного до викрадення п'ятьох українських військових та участі в діяльності терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Запорізької області.

"Встановлено, що у травні 2014 року чоловік разом з іншими невстановленими особами скоїв збройний напад на блокпост ЗСУ на території Першотравневого району Донецької області. Злочинці викрали п'ятьох солдатів і утримували їх у захопленому приміщенні Маріупольської міськради з метою змусити вступити до лав "ДНР". Щоб зломити опір полонених, зловмисники під прикриттям місцевих жителів поставляли військовим отруйну їжу", - йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що злочинець разом із подільниками вкрав 4 автомати, кулемет, інша зброя, а також понад 1,5 тис. боєприпасів, які вони відібрали в українських військових.

Повідомляється, що злочинця затримали у липні минулого року на території Донецької області. У жовтні прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі і викрадення двох або більше осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб), і ч. 3 ст. 262 (розбій, вчинений з метою викрадення зброї та боєприпасів за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, 11 червня у Лисичанську Луганської області співробітники СБУ затримали бойовика з батальйону терористів "Привид". Також затримали працівника ТЕС міста Щастя і мешканку Рубіжного, які співпрацювали з бойовиками ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram