ГоловнаСуспільствоПодії

На нафтобазі під Васильковом досі горять три цистерни

ДСНС виключила небезпеку нових вибухів

На нафтобазі під Васильковом досі горять три цистерни
Фото: mns.gov.u

На нафтобазі "БРСМ-Нафти" під Васильковом станом на вечір середи досі горять три цистерни. Про це свідчить оновлена інформація на сайті ДСНС.

О 14 годині служба повідомила, що пожежа триває на п'яти цистернах. "Вранці горіло 6 цистерн. Ми контролюємо 1/3 території нафтобази. Небезпеки вибухів немає. Ситуація контролюється. Розгорнуто 3 пункти контролю і моніторингу ситуації. Триває робота з вимірів повітря і грунту. Всі показники в межах норми", - повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін.

До 17 години рятувальникам вдалося погасити ще дві цистерни за допомогою пінних атак.

Нагадаємо, загоряння на нафтобазі під Києвом почалося ще в понеділок увечері і триває досі. Станом на ранок 10 червня відомо, що в пожежі загинули чотири людини - три рятувальники і працівник нафтобази. Ще один пожежний, співробітник залізниці, пропав безвісти. Тринадцять осіб, з яких сім рятувальників, з різними ступенями тілесних ушкоджень зараз перебувають у лікарні.

Правоохоронні органи вважають, що нафтобазу "БРСМ-Нафта" було побудовано з порушенням пожежних норм. За цим фактом ведеться кримінальне провадження за ст. 273 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах), повідомила прес-служба МВС України.

"Комплекс споруд для зберігання, перевантаження, відпуску нафти і нафтопродуктів, що належить компанії "БРСМ-Нафта" був побудований без оформлення дозвільних документів і не вводився в експлуатацію належним чином, що може свідчити про незаконне виготовлення та зберігання протягом тривалого часу фальсифікованих підакцизних нафтопродуктів, серед яких - бензин", - заявили в міліції.

Зараз слідство проводить першочергові (у тому числі розшукові) заходи щодо встановлення всіх обставин скоєння злочину та причетних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram