ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві з'явиться вулиця Чингіза Айтматова

Посол Киргизстану попросив увічнити ім'я письменника у столиці України

У Києві з'явиться вулиця Чингіза Айтматова
Фото: ajtmatov.ru

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв послу Киргизстану назвати одну з вулиць столиці України ім'ям письменника Чингіза Айтматова.

Як повідомляє прес-служба київського градоначальника, сьогодні він зустрівся з послом Улукбеком Чиналієвим та обговорив питання культурних і економічних зв'язків між країнами. Під час розмови посол запропонував Кличкові подумати про те, щоб назвати одну з вулиць ім'ям Айтматова. "Це великий письменник, якого досі у всьому світі згадують з теплом", - сказав Чиналієв.

Кличко пообіцяв винести питання про перейменування на розгляд постійної комісії Київради з питань самоврядування. "Думаю, що на одній з наступних сесій ми розглянемо це питання і зможемо ухвалити позитивне рішення", - підкреслив він.

Нагадаємо, що за новим законом про заборону комуністичної пропаганди у Києві треба перейменувати близько 100 вулиць.

У середу члени київської комісії з перейменування підтримали перейменування вул. Марини Раскової у Дніпровському районі на вулицю Євгена Сверстюка, надання вулиці з проектною назвою Житлова у Печерському районі імені Кахи Бендукідзе; перейменування вулиці Комуністичної у Дарницькому районі (мкрн. Бортничі) у вулицю Трипільську, найменування безіменній частини вулиці від Пирогова до вул. Академіка Заболотного у Голосіївському районі вулицею академіка Петра Тронька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram