ГоловнаСуспільствоПодії

Стали відомі нові подробиці затримання біля "Арсенальної" (оновлено)

Під час обшуку автомобіля вилучили зброю та боєприпаси

Сьогодні вдень біля станції метро "Арсенальна" на вулиці Івана Мазепи правоохоронці затримали трьох озброєних злочинців.

Як повідомив кореспондент LB.ua з посиланням на очевидців, троє чоловіків, підозрюваних у важких злочинах, намагалися втекти на автомобілі Renault Kangoo.

Перша частина затримання відбувалася на вулиці Суворова. Міліціонери обстріляли "Рено", але не затримали. Злочинці на автомобілі з простреленими вікнами і колесом все ж змогли доїхати до станції метро "Арсенальна", де їх затримали співробітники ДАІ та силовики.

За попередньою інформацією, під час затримання жоден правоохоронець не постраждав. Під час обшуку автомобіля вилучили зброю і боєприпаси.

Оновлення. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що затримані були кур'єрами конвертаційного центру, які розвозили по місту "відмиті" гроші.

"У машині вилучено зброю та 500 000 грн. Кур'єрів затримано. Триває обшук у банку і ще за 8 адресами дислокації учасників групи. Вилучаються значно більші суми грошей і затримуються учасники злочинної схеми", - повідомив він у фейсбуці.

"Трохи деталей про суть операції. Мова йде про викриття банди, підозрюваної в розкраданні, організованому з Прайм-банку (закритого Нацбанком у жовтні 2014 року, - LB.ua) у сумі 169,8 млн грн, а також в організації безподаткового "прокачування" готівки через фіктивні фірми конвертаційного центру з обсягом обігу близько 1,5 мільярда гривень", - написав Аваков.

За його словами, операція проводилася спільно МВС та Генпрокуратурою.

Нагадаємо, Прайм-банк у 2013-2014 роках п'ять разів потрапляв під санкції НБУ за операції з легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. У вересні 2014 року у рамках позачергової перевірки регулятор виявив масштабні операції з готівкою у гривні та інвалюті, що не характерно для банків четвертої групи, і встановив кілька його клієнтів, які регулярно знімали ці кошти у великих обсягах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram