ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ зірвала створення сепаратистської організації в Миколаєві

Проти лідерів "Народної ради Миколаєва" порушили кримінальну справу.

Служба безпеки України заявила, що напередодні було зірвано спробу створити сепаратистську організацію "Народна рада Миколаєва".

"Служба безпеки України зірвала спробу спецслужб РФ створити в Миколаївській області фейкову антиукраїнську «республіку». Ідеологи псевдореспубліки мали на меті продемонструвати нібито підтримку в південному регіоні терористичних організацій, т.зв. «ЛНР» і «ДНР». Фейкова «республіка», за їхнім задумом, мала створити необхідну пропагандистську "картинку" для російських ЗМІ - підбурювати українців протидіяти чинній владі. Планувалося, що створення незаконної організації проголосять на «зборах», однак цьому запобігли співробітники СБУ", - повідомила прес-служба СБУ.

Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу - "Сепаратизм". Лідерів сепаратистів затримано.

Як наголошують, люди, які прийшли на створення МРН, не знали, що діятиметься на зборах. Миколаївський сайт "Преступности.НЕТ" з посиланням на свої джерела каже, що їм заплатили по 100 гривень.

Сам захід проходив у Корабельному районі міста Миколаєва в банкетному залі місцевої піцерії "XL-піца". "В піцерії зібралося близько п'ятдесяти осіб, більшість - молоді люди. Були, звичайно, і дорослі, але їх було значно менше, ніж молоді", - зазначає видання. Більшість із тих, хто прийшов - працівники одного з державних підприємств міста.

"Сама спецоперація затримання була доволі ефектною. Близько тридцяти оперативників СБУ в балаклавах швидко поклали на підлогу присутніх, а слідчі провели вилучення техніки й агітматеріалів. Приїжджала на місце і опергрупа Корабельного РВВС, але співробітники СБУ їм одразу ж пояснили, що це спецоперація затримання, і ті залишили територію", - пише видання.

Нагадаємо, що в Одесі раніше розгромили сепаратистську організацію "Народна рада Бессарабії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram