ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку АТО загинули 1723 військових

Занизити втрати технічно неможливо, запевняє Бірюков.

Від початку АТО загинули 1723 військових
Фото: www.mil.gov.ua

Від початку антитерористичної операції на Донбасі загинули 1723 українських військових, повідомив радник Президента і помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

"Станом на 18:36 7 червня 2015 року загальні безповоротні втрати військовослужбовців зафіксовано на позначці 1723 особи, з них 1368 осіб зі ЗСУ. Але їх більше, не радикально, але більше. Чому? Тому що специфіка констатації на державному рівні втрати військовослужбовця не дозволяє оголосити його загиблим, допоки немає рапорту, а потім ще й свідоцтва про смерть. Поки немає впізнаного тіла. Поки немає 100500 жахливих паперів. А доти не можна", - написав він у фейсбуці.

При цьому Бірюков відкидає можливість заниження даних про загиблих військових.

"Я технічно не уявляю, як можна штучно занизити втрати, коли є рідні, фейсбук, волонтери. Єдиний варіант був раніше - не згадувати втрат добровольців, які увійшли в ЗСУ. І так, минулого тижня було озвучено проблему вдови бійця з батальйону "Айдар", якій відмовили у виплатах і визнанні його загиблим у бою. Через те, що він не був оформлений у батальйоні. Але цю проблему МО вже може вирішити - минулого тижня почалося оформлення постанови КМ про ці події, там 22 особи з "Айдару" і близько 60 людей усього з добробатів", - підсумував він.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що в київському парку Вічної Слави встановлять меморіал Невідомим Воїнам, загиблим в АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram