ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області на саморобній розтяжці підірвався пастух

Чоловік отримав важкі осколкові поранення

У Луганській області на саморобній розтяжці підірвався пастух

У суботу, 6 червня, біля села Катеринівка в Попаснянському районі на Луганщині 54-річний пастух зачепив розтяжку з гранатою, яка вибухнула. Чоловік отримав важкі осколкові поранення.

Про це повідомив на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

"Інцидент стався в суботу (6 червня - ред.) біля с. Катеринівка (прилягає до м. Золоте в Попаснянському районі). У другій половині дня 54-річний місцевий житель виганяв стадо корів на пасовищі в сторону Попасної і зачепив розтяжку з гранатою, яка вибухнула. Пастух отримав важкі осколкові поранення, зараз він у лікарні", - зазначив Москаль.

За його словами, українські військові, які виїхали на місце, з'ясували, що розтяжка була саморобною, при її встановленні використовували дріт від пружинного матраца.

Керівник області також нагадує, що Катеринівка розташована фактично за лінією розмежування, за крайнім українським блокпостом, проте перебуває під контролем України. Бойовики з окупованої частини Луганської області пробираються сюди безперешкодно.

Нагадаємо, в ніч з 6 на 7 червня біля Станиці Луганської внаслідок обстрілу було поранено двох українських військових. Також 6 червня в Луганській області чоловік на тракторі під час польових робіт наїхав на вибухівку. Від вибуху він отримав поранення і наразі перебуває у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram