ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко вимагає покарати провокаторів сутичок на Марші рівності

Мер особисто взяв це питання під контроль

Кличко вимагає покарати провокаторів сутичок на Марші рівності
Фото: EPA/UPG

Мер Києва Віталій Кличко вимагає покарати молодих людей, які вчинили провокацію і сутички на "Марші рівності" у столиці 6 червня.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Я вважаю, що політичні сили, які виступали проти маршу, "підігріли" ситуацію, намагаючись створити собі сумнівний піар на темі прав меншин", - заявив він.

Мер Києва нагадав, що за кілька днів до маршу він закликав політичні сили та громадські організації не розпалювати ворожнечу і не створювати протистояння в столиці навколо "Маршу рівності".

"Сьогодні міліція виконувала свій обов'язок, забезпечуючи порядок на марші. І те, що сталося, коли агресивні молодики нападали на учасників маршу, вступили в сутички з правоохоронцями, неприпустимо. Особливо в умовах, коли країна протистоїть зовнішній агресії, правопорядок у містах, безпека - це головне. Тому всі, хто чинив безлад, повинні бути жорстко покарані. Я особисто беру це питання під контроль", - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що в Києві не існує утисків з яких-небудь ознак, і кожній людині гарантується вільне вираження поглядів і переконань.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього маршу ЛГБТ-спільноти в Києві відбулися сутички правоохоронців з групою супротивників заходу. В результаті бійок постраждали 9 співробітників міліції, а також, щонайменше, один нападник. Силовики затримали на місці інциденту 25 учасників сутичок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram