ГоловнаСуспільствоВійна

Україна ініціює засідання Радбезу ООН через події в Мар'їнці

З Мар'їнки і Красногорівки евакуюють жителів

Україна ініціює засідання Радбезу ООН через події в Мар'їнці
Фото: EPA/UPG

Україна завтра, 5 червня, має намір ініціювати засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з атакою бойовиками українських військових у районі Мар'їнки Донецької області.

Про це повідомив представник України при ООН Юрій Сергєєв у Твіттері.

"Україна ініціює завтра засідання Радбезу ООН щодо вчорашніх подій у Мар'їнці і з приводу зухвалого порушення проросійськими бойовиками Мінських угод", - написав він.

Разом з тим, голова Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" про початок евакуації жителів Мар'їнки, а також Красногорівки.

"На сьогоднішній день працює комісія Донецької ОДА. У цей час директор департаменту перебуває в Красногорівці, здійснюється евакуація людей. Потрібно евакуювати понад 1,5 тис. осіб, і ця цифра постійно оновлюється. Завезено гуманітарну допомогу у місто Курахове. Цілодобово працює розгорнутий штаб з ліквідації наслідків НС", - сказав він.

Нагадаємо, за інформацією радника Президента Юрія Бірюкова, 3 червня під час боїв у районі Мар'їнки загинули п'ятеро українських військовослужбовців, 39 були поранені. 20 поранених бійців доставлені у лікарню Дніпропетровська, п'ятеро з них - у важкому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram