ГоловнаСуспільствоЖиття

Посвідчення учасника АТО видаватимуть за два місяці

У разі збоїв системи попросили звертатися на гарячу лінію.

Посвідчення учасника АТО видаватимуть за два місяці
Фото: job-sbu.org

Міноборони ввело нові правила отримання посвідчення учасника АТО, що значно полегшать і прискорять цей процес.

Про це в інтерв'ю "5-му каналу" розповів заступник міністра оборони України Юрій Гусєв, повідомляє Укрінформ.

"Тепер комісії з присвоєння статусу учасника АТО діють не тільки в Міноборони, а й у військкоматі, Генеральному штабі й у видах Збройних Сил. Це дозволяє оперативніше ухвалювати рішення про надання статусу учасника бойових дій", - сказав Гусєв.

За його словами, зараз від часу повернення бійця з фронту до набуття чинності його статусу учасника АТО минає щонайбільше 2 місяці.

"Якщо учасник АТО повернувся з виконання свого військового обов'язку, то протягом місяця слід надати всі необхідні документи, після чого протягом двох, максимум трьох тижнів комісія ухвалює рішення про надання йому статусу учасника бойових дій", - зазначив заступник міністра оборони.

Він додав, що документи на присвоєння статусу учасника бойових дій подали вже понад 52 тисяч осіб, з яких 40 тис. уже отримали його.

"Система працює краще, втім, є деякі збої, для яких існує гаряча лінія МОУ. Прошу звертатися туди тих, хто має проблеми зі статусом учасника бойових дій. Будемо вирішувати", - зазначив Гусєв.

Нагадаємо, 18 березня в Україні стартувала демобілізація. Військові та службовці МВС, СБУ, НГУ, які брали участь у бойових діях на сході, повернуться додому і муситимуть отримати відповідні документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram