ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО здійснюють зачистку Мар'їнки

Є інформація про прорив бойовиків до Курахового.

Сили АТО здійснюють зачистку Мар'їнки
Архив
Фото: Макс Левин

Сили АТО зачищають Мар'їнку від бойовиків, які прорвалися під час наступу.

"Злилися рашисти в Мар'їнці. ЗСУ вже проводять зачистку. Піхоту орків усю поклали. Частина танків відійшли, частина підбита. Тупа лобова атака закінчилася купою сепарських 200-х. На жаль, у нас теж є втрати", - пише боєць батальйону "Київ-2 " Ігор Савчук у Фейсбуці.

Аналогічну інформацію у своєму твіттері поширив офіцер ЗСУ, який пише під ніком "Капітан Прайс": "Не можу офіційно, але: в #Мар'їнка вже йде зачистка. Піхота сепарів майже вся полягла, танки відійшли. У нас втрати є... Слава Героям!"

Зі свого боку координатор батальйону "Київ-1" нардеп Євген Дейдей заявив, що бойовики під час наступу зрівняли із землею Мар'їнку і намагаються прорватися до Курахового.

"28-ма бригада ще тримає позиції, але Мар'їнки вже практично немає, її зрівняли з лицем [землі]. Ми даємо бій на кордоні між Мар'їнкою та Кураховим, вони намагаються піти далі на Курахове. Ситуація досить складна. Мар'їнка на 70 відсотків уже не наша. А ракетні залпи долітають уже до Курахового", - сказав Дейдей в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами нардепа, мета бойовиків - Курахівська ТЕС і Курахівське водосховище.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, в середу близько 4-ї години ранку бойовики почали масований наступ на українські позиції. Найбільшого удару завдали в районі Мар'їнки і Красногорівки біля Донецька. У напрямку Мар'їнки ворог кинув у бій проти українських військ понад десять танків і до тисячі осіб живої сили. Наступ підтримують самохідні гармати 2С1 «Гвоздика». На інших напрямках наступ на позиції військових також підтримують вогнем із гармат і важких мінометів.

Реагуючи на наступ, командування АТО дозволило військовим застосувати артилерію для зупинки ворожого наступу, попередивши міжнародних партнерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram